Szombat délután kilátogattam Szentjakabra, hogy lefigyeljem az idei bográcsfesztivált. A főzőversenyen 7 csapat vett részt és mindegyik bográcsban rotyogtak már a válogatott kaják. Volt húsgombócos káposzta, birka- és marhapörkölt is. A szervezők nagyon kedvesen fogadtak, kínáltak pálinkával, házi almás pitével, pogácsával, és persze az éppen készülő finomságokba is belekóstolhattam.
A többi képért kattints!
A kajákon kívül azért volt bőven látnivaló, néhány arc elég erősen belevésődött az agyamba. Az élőzene fergeteges hangulata magával ragadta a versenyzőket, és persze a jó öreg páleszezés sem maradhatott el. Volt, aki táncra perdült és volt, aki nagy jókedvében beborult a padok közé, majdnem szétbontva egy sátrat.
A művész úr azért egy külön tapsot megérdemelt volna!
Nálam kinézetre és ízre nyert a gombócos káposzta, de természetesen a zsűri véleménye volt a mérvadó.
A befutó a szentjakabi nyugdíjas egyesület babgulyása lett, 2. helyre az Agóra töltött káposztája futott be, a dobogó 3. fokára pedig egy szintén szentjakabi nyugdíjas egyesület húsos káposztája ért fel.