A KAPOSVÁR feliratig áll a sor – ezért rajonganak ennyien a Lángos Bázisért

2025. 12. 16., Kedd, 12:30

A KAPOSVÁR feliratig áll a sor – ezért rajonganak ennyien a Lángos Bázisért

A kaposvári adventi vásárban sétálva több helyről is ugyanazt hallottuk: „itt van a város legjobb lángosa”. A Rippl-Rónai Múzeum előtt kígyózó sor – amely hétvégente egészen a KAPOSVÁR feliratig ért – pedig egyértelműen jelezte, hogy itt valamit nagyon jól csinálnak. Úgy döntöttünk, utánajárunk a dolognak, és megnézzük, mi áll a Lángos Bázis sikere mögött.

A Lángos Bázis Facebook-oldalán ez a szlogen fogadja az érdeklődőket:

Családi vállalkozás vagyunk, a tökéletes minőség megszállottjai

És ez nem csupán jól hangzó marketingmondat. A büfékocsiban valóban egy család dolgozik: Jani és Tímea, valamint két fiuk készítik nap mint nap a lángosokat. A mozgó büfé a Vásártéri úti M-Car udvarból november 30-tól költözött ki a kaposvári adventi vásárba, ahol december 21-ig, a Rippl-Rónai Múzeum előtt találkozhattok velük.

A Lángos Bázis neve azonban nem csak Kaposváron cseng ismerősen. A csapat a nyári szezonban Horvátországban, a Vir szigeten is bizonyított, ahol a Hungarian Lángos Google-oldalon közel 100 értékelés alapján 4,9-es átlagot értek el. A vélemények önmagukért beszélnek:

„Isteni finom a lángos, világon a legjobb! Aki arra jár, ne hagyja ki semmiképpen.
A csapatnak: verhetetlenek voltatok, vagytok, és lesztek is lángosban, amíg világ a világ!”

„Nagyon finom volt minden! Aki Víren jár, mindenképp kóstolja meg a magyar lángost, kihagyhatatlan! Friss, nagyon jó ízű és bőséges adag. Nem csalódtunk, csak ajánlani tudom! ”

De mi a titok? Erről Jani mesélt nekünk:

Nagyon sokat dolgoztunk és kísérleteztünk az alaprecepten, mire elértük a jelenlegi elkészítési módot. A legfontosabb a minőségi alapanyag és a folyamatos odafigyelés

Az átlagos és a tökéletes lángos közötti különbség az apró részletekben rejlik. Míg sok helyen a lángos bucik súlya 18 dekagramm körül mozog, a Lángos Bázisnál 25 dekás bucikkal dolgoznak. A tésztát lassú kelesztéssel, szabad levegőn érlelik, a sütés pedig mindössze egy percig tart, így a lángos nem szívja meg magát olajjal.

Az alapanyagoknál és az odafigyelésnél sincs kompromisszum:

  • megfelelő hőmérsékletű, minőségi olaj

  • válogatott liszt

  • minden nap frissen darált magyar fokhagyma

  • friss, hazai lilahagyma

  • Ammerländer sajt

  • Jásztej tejföl

Nem véletlen, hogy Jani egy különösen emlékezetes visszajelzést is megosztott velünk:

Volt olyan vendégünk, aki szerint az ország legfinomabb lángosát fogyasztotta el nálunk

Megkérdeztünk egy visszajáró vendéget is, aki így foglalta össze a tapasztalatait:

Barátságos légkör, nagyon jó minőségű lángos, extra ár-érték arány. Van, hogy két lángos is lecsúszik. Nyáron végigteszteltem a balatoni lángosokat, még azok között is top, Kaposváron pedig magasan a legjobb

A beszélgetés közben természetesen mi sem maradhattunk ki a kóstolásból. Eredetileg csak fél lángost terveztünk… de ez gyorsan irreális elképzelésnek bizonyult. Falatról falatra derült ki, hogy itt nincs megállás – és ami legalább ennyire fontos: később sem feküdte meg a hasunkat.

A Lángos Bázist nemcsak a lángosrajongóknak ajánljuk, hanem azoknak is, akik évente csak néhány alkalommal kívánják meg. Ebben biztosan nem fognak csalódni.

Ha az adventi vásár végéig lemaradnátok róluk, nincs ok az aggodalomra: január 8-tól újra megtaláljátok a Lángos Bázist a Vásártéri úti M-Car autómosónál.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: