De csak ha még nincs eleged a sütőtökből!
Ha van étel, ami képes visszaadni az őszi délutánok nyugalmát, az a sütőtökös rizottó. Krémes, illatos és pont annyira édes, amennyire a hűvös idő megkívánja. Egy kisebb fej hagymát vajon üvegesre pirítunk, majd hozzáadunk 25 dkg arborio rizst, és egy-két percig kevergetjük, míg üveges nem lesz. Ezután merőkanalanként felöntjük forró zöldségalaplével, mindig csak annyit, amennyit a rizs éppen felvesz. Közben belekeverünk kb. 30 dkg sült, pürésített sütőtököt, és amikor a rizs már majdnem kész, jöhet bele egy marék reszelt parmezán, egy kis vaj és pár levél friss zsálya.
Tálaláskor szórjunk a tetejére durvára vágott, szárazon pirított diót és egy kevés frissen őrölt borsot. Ha mellé egy pohár száraz fehérbort töltünk, és hagyjuk, hogy a sütőtök édeskés illata betöltse a konyhát, a hétvége máris ünneppé válik – még akkor is, ha csak ketten vagyunk az asztalnál.