Ropogós keksz, mandulás „karmokkal” és vérvörös lekvárral a Street Kitchen konyhájából.
Ha igazán hatásos édességet szeretnél a Halloween buliba, a Street Kitchen boszorkányujjai garantáltan sikert aratnak. Ez az egyszerre rémisztő és mennyeien finom sütemény ropogós, omlós tésztából készül, a végén mandulaszemekkel és erdei gyümölcsös lekvár „vérrel” díszítve. Az elkészítése sem ördöngösség: a vajas, citromhéjas tésztát fél óra pihentetés után kisujjnyi rudakká formázzuk, majd sütés előtt mandulával és néhány „ránccal” látjuk el, hogy még élethűbb legyen.
A 180 fokon 15 perc alatt aranybarnára sült kekszeket csak hűlés után érdemes a lekvárral megkenni – ettől lesz igazán hatásos a „véres” boszorkányujj-hatás. A Street Kitchen receptje nemcsak látványos, de ízletes is, így gyerekzsúrokon és felnőtt Halloween-partikon egyaránt tökéletes választás.