Idén is nagy sikerrel zajlott le az Év Fagylaltja verseny, amelyet a Magyar Cukrász Ipartestület szervezett meg – ezúttal Hajdúszoboszlón, fesztiválhangulatban. A cél változatlan: a kézműves fagylaltok minőségének emelése, és a kiváló magyar cukrászat népszerűsítése.
A helyszín különleges volt: a fürdővárosban látványos fagylaltlaboratóriumban zajlott a verseny, a közönség előtt. A látogatók nemcsak a készítés folyamatába nyerhettek bepillantást, hanem több mint 130 fagylaltot kóstolhattak meg. A rendezvényen családi programok, fagylaltbemutatók és egy szakmai kiállítás is helyet kapott.
A versenyre öt kategóriában érkeztek nevezések, idén rekordszámú, 100 fagylalt mérettette meg magát. A legnagyobb elismerést, az Év Fagylaltja címet a Dörgicsei mandulás nyerte el, Márton Sándor (Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred) alkotása. A mentes kategória aranyérmese a Sós pisztácia sorbet feketeribizlis áfonyával lett, a „Pávai kedvence” különkategória győztese pedig a Tündérpite. A közönségdíjat a Pisztácia kandírozott citrusokkal, a szakmai szervezetek különdíját pedig a Balatoni mámoros csokoládé kapta
•Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: DÖRGICSEI MANDULÁS – Márton Sándor, Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred
• Ezüstérem: CAMELIA – Gyuris László, Virág Cukrászda, Szeged