Autentikus ízek, nem kamu pad thai – Kaposváron landolt a MyThai, benéztünk hozzájuk

2025. 05. 19., Hétfő, 00:00

Autentikus ízek, nem kamu pad thai – Kaposváron landolt a MyThai, benéztünk hozzájuk

A Kecskeméten már hat éve töretlen sikerrel működő MyThai idén tavasszal Kaposváron is megnyitotta kapuit. A cél? Megmutatni a helyieknek, milyen is az igazi keleti konyha – kompromisszumok nélkül. Mivel ti is sokszor kérdeztétek tőlünk, mit tud az új hely, beugrottunk egy rövid beszélgetésre az étterem csapatával, hogy közelebbről is bemutathassuk nektek, kik állnak a MyThai mögött, és mitől lesz ez több mint egy sima vacsihely.

Miért épp MyThai?

"A koncepció Lee, az egyik koreai tulajdonos ötlete volt – ő ugyanis első kézből ismeri a valódi keleti ízek világát. Mivel Budapesten kívül ritka a tényleg autentikus ázsiai étterem, adta magát, hogy a vidéki városokra koncentráljunk.

Fontos kiemelni, hogy a konyhánk nem a „magyarosított” pad thai és egyéb „helyiesített” keleti ízeket képviseli. Teljesen más dolog a kettő. A következő hasonlattal lehetne legjobban szemléltetni a különbséget: az ázsiai ételek Mc’Donalds-a a pad thai, amit mi képviselünk, az pedig egy kulturális dolog. Azokkal a receptúrákkal dolgozunk, amit keleten használnak

– meséli Kriszta, az üzletvezető.



És miért pont Kaposvár?

Kaposváron, sőt a dél-dunántúli régióban sem találtunk igazi keleti éttermet, akárcsak annak idején Kecskeméten. A másik indok? Lee teljesen beleszeretett az egykori Corner Étterem elefántjába” – teszi hozzá nevetve Kriszta.

Első benyomások és tanulságok

A helyi Google-értékelések már 4.0-n állnak, 45 vélemény alapján – a legtöbb pozitív visszajelzés az autentikus ízeket, a vega opciókat és a barátságos kiszolgálást emeli ki. Ugyanakkor az indulás nem ment zökkenőmentesen: a nyitás utáni első hetekben a lassú kiszolgálás miatt érkeztek panaszok. Sikerült ezt kiküszöbölni?

Hiába a tapasztalat Kecskeméten, ha teltház van, ott is nehéz gyorsnak lenni – főleg, ha eleinte internet nélkül, cetliken mentek a rendelések.. 

– magyarázza Kriszta.

Van még egy kis probléma faktor abból adódóan, hogy sokan a látogatás előtt a kecskeméti éttermünk kínálatát nézik az interneten. Ott például van napi menü thai és koreai kivitelben, illetve szabadszedéses fogások, amiből annyit és azt szedhetnek a vendégek amit csak szeretnének. Tehát ott jóval szélesebb kínálattal működünk mint Kaposváron, ahol egyelőre szűkített az étlap, de ez bővülni fog a jövőben.

Milyen kínálat bővítésre számíthatnak a vendégek?

"E héttől indítjuk a napi menüket, 2 féle levesből és 2 féle főételből lehet választani ebédidőben. A fenti boxoknál elérhető lesz továbbá 4-5 koreai-grill - asztalba épített grill alulról fűtő gázpalackkal -, ami nagy divat koreában. Emellett nem csak technikailag fejlesztjük az éttermet, érkezik még két thai szakács a jelenlegi mellé.

Ami az enteriőrt illeti, még mindig jobban hasonlít az étterem az előttünk üzemelő Memoriae-ra, mint amit mi elképzeltünk, de rengeteg dolog kintről lett megrendelve, melyek idővel MyThai-osabbá teszik az éttermet."

Mi az a 3 fogás, amit mindenképp kipróbálásra ajánlanál azoknak, aki először járnak nálatok?

1. Bibimpab sercegő kőtálban felszolgálva, rizzsel, tojással, zöldségekkel, darált marhával, vagy vegánoknak szója granulátummal. A belekeverhető szósz külön jár hozzá.

2. Sushi séfjeink nagyon ügyesen készítik a tekercselt finomágokat, ezért minden formában szívvel ajánljuk őket.

3. Bármelyik autentikus pad thai változat.

MyThai Facebook

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: