Tovább folytatódik a tavaly ősszel nagy sikerrel megrendezett Ízek-Borok-Találkozások gasztronómiai program. Az összefogás tovább szélesedett, hiszen június 3-án, kedden 18 órától már hat étteremben lehet megkóstolni a helyi alapanyagokból álló ételsort, amelyet kiváló dél-balatoni borok kísérnek majd. A program részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.
Tavaly szeptemberben egyetlen este alatt több mint kétszáz embert sikerült asztalhoz ültetni Kaposváron a minőségi gasztronómiai jegyében. Az Ízek-Borok-Találkozások gasztronómiai program komoly sikert hozott – emelte ki Szommerné Egyed Linda, az iFood Élelmiszer Klaszter elnöke.
Most még magasabbra tettük a lécet, hiszen ezúttal 6 kaposvári étterem, 7 somogyi élelmiszerüzem, 7 somogyi kistermelő és 6 dél-balatoni borász csatlakozott a kezdeményezéshez
Június 3-án, kedden 18 órától a város hat éttermében egyidőben szervezik meg a borvacsorákat, ahová várják a kulináris élmények kedvelőit. Minden étteremben egy-egy élelmiszer feldolgozó, termelő és borász személyesen is bemutatkozik, megismerteti termékeit a jelenlévőkkel. A dél-balatoni pincészetek körében is egyre népszerűbb az esemény – emelte ki Kvák Emil, az Ikon Borászat vezetője. Idén már kilenc borászat jelezte, hogy szívesen venne részt ebben a nagyszerű programban.
A jelentkezni személyes az éttermekben lehet, illetve az Ízek-Borok-Találkozások Facebook oldalán és a Facebook eseményeknél minden részletes információt megtalálnak a program iránt érdeklődők.
Résztvevő éttermek:
Hotel Dorottya,
Kapos Étterem,
La Pergola Étterem és Pizzéria,
Koós Tamás-Mesés ételek,
Grillbecue,
A Bárány Fogadó
Résztvevő élelmiszer feldolgozók:
Fino-Food Kft.,
KOMETA 99 Zrt.,
Halker Kft., 1.
Magyar Cukor Manufaktúra Kft.,
MATE Bőszénfai Szarvasfarm Zselicvad,
SZAFI-Group,
Silver Tojás Kft.
Résztvevő kistermelők:
Vrancsik Tibor-Erdőkert-gomba és szarvasgomba gyűjtő, gombaszakértő,
Krista Zoltán-Krista Porta-különleges savanyúságok és zöldségkrémek,
Nagy Renáta-Pöttyös Kert-zöldségek és tartósított zöldségek,
Somogyi Mangalica-mangalica füstölt áru és prémium tőkehús,
Ruttkai György-Green Bombs mikrozöldek,
Schalkhammer-Kenyeres Márta-Márta Kincses Kosara,
Hanzel Róbert-Hanzel Méz-díjnyertes fajta mézek
Résztvevő borászatok:
Garamvári Szőlőbirtok,
Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet,
Androsics Birtok,
Podmaniczky Pincészet és Szőlőbirtok,
Rádpuszta Szőlőbirtok,
Ikon Borászat,
Veszprémi Pince