Las Vegas, Miami, Washington D.C. és másik négy észak-amerikai helyszín után Kaposváron nyitja franchise hálózatának nyolcadik éttermét a világhírű szakács, Gordon Ramsey.
A Hell's Kitchen Észak-Amerika után Európát is meghódítja
A világszerte ismert és vetített televízió sorozat, "A pokol konyhája" ihlette Hell's Kitchen franchise első láncszeme a Las Vegas-i Caesars Palace-ban nyílt 2018-ban. A Hell's Kitchen ma már hat másik amerikai helyszínen, Atlantic City-ben, Miami-ben, Foxwoods-ban, Lake Tahoe-ban, California-ban és Washington D.C.-ben szolgálja ki vendégeit, és Gordon most megkezdi a külföldi terjeszkedést, méghozzá Európában, azon belül is Magyarországon!
Miért épp Magyarország?
Gordon a DiningGide.hu érdeklődésére elmondta, hogy sok jót hallott már a magyar gasztronómiáról, a témába jobban beleásva magát találkozott a somogyi ízvilággal és éttermi közönséggel.
"Az első magyar Michelin-csillagos étterem, a Costes 2010-es sikere óta hatalmas fejlődés tapasztalható a magyar gasztronómiában, mostanra összesen 10 étterem és bisztró viseli a csillagot, és 12 vendéglátóhely rendelkezik Bib Gourmand elismeréssel, ami figyelemre méltó a régióban."
Észak-Amerikáig ért a füredi káposzta híre
Jómagam is kedvelem a magyar konyha méltán híres klasszikusait, töltött káposztából például mindig van a hűtőben legalább egy jégkrémes doboznyi, gyakran fogyasztom másnaposan hideg tejföllel, köménnyel, friss kenyérrel - nyilatkozta.
"Kedvencemnek hála találkoztam a rendkívül gazdag somogyi gasztronómiával is, mely olyan eseményeket hívott életre, mint a szennai hurka- vagy a fonyódi kolbászfesztivál."
Nem titkolt vágyam, hogy egyszer részt vehessek a kaposfüredi káposztás ételek főzőversenyén, ahol a legjobbakkal mérhetném össze tudásomat - zárta mondandóját Gordon.
Egy kis Vegas kaposváriasan
"Próbáltunk olyan helyszínt keresni első európai éttermünk helyszíneként, ahol a gasztro közönség értékeli az általunk képviselt minőséget. Hónapokig monitoroztuk a szóba jöhető városokat, míg végül Kaposvárra esett a választás. Ez az a hely, ahol a vendégek igénye találkozhat a Hell's Kitchen irányvonalával egy fúziós konyhán keresztül."
Így olyan, a világ más részein háttérbe szorított fogásoknak adhatunk teret és tányért, mint a Vegas-ban már bizonyított "oysters on the half shell" - természetesen vastag tésztás pizzán, kiszállítva is -, vagy a Miami-ben klasszikusnak számító "shrimp aguachile", a helyi közönség elvárásaihoz igazodva, gyros tálon, sült krumplival.