2025. 01. 16., Csütörtök, 08:45

Ezen a vonaton nincs fék - Itt a dubaji csokis fánk!

Ha farsang, akkor fánk! 

De a dubaji csoki lázban ez egy kicsit másképp néz ki. Gábor, a házi pék egy ilyen recepttel rukkolt elő a sütés szerelmeseinek. 

Ebben a videómban a felkapott dubai csoki fánk verzióját hoztam el nektek, egy igazán igényes, különösen finom formában. A töltelék töménységén, és állagán tejszínhabbal és mascarponéval könnyítettem, így miközben ízvilágban teljes mértékben hozza a dubai csoki tulajdonságait, állagban mégis könnyedebb, a tésztával jóval harmónikusabb -írja.

Recept:

A tészta összetétele: 

  • Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 400g
  • Friss élesztő: 20g, vagy szárított élesztő: 5,6g
  • Só: 4g
  • Cukor: 45g
  • Vaníliás cukor: 8g (1cs.)
  • Vanília paszta/esszencia: kevés (elhagyható)
  • Vaj/Margarin: 40g
  • Tojássárga: 3db
  • Rum: 35ml
  • Tej: 150ml

A töltelék összetétele:

  • Kadayif tészta: 180g
  • Vaj a tészta pirításához: 50g
  • Pisztáciakrém: 400g
  • Habtejszín: 100g
  • Mascarpone: 100g
  • Tahini szezámmagpaszta: 40g

Na, ki csinálja meg?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: