Ha farsang, akkor fánk!
De a dubaji csoki lázban ez egy kicsit másképp néz ki. Gábor, a házi pék egy ilyen recepttel rukkolt elő a sütés szerelmeseinek.
Ebben a videómban a felkapott dubai csoki fánk verzióját hoztam el nektek, egy igazán igényes, különösen finom formában. A töltelék töménységén, és állagán tejszínhabbal és mascarponéval könnyítettem, így miközben ízvilágban teljes mértékben hozza a dubai csoki tulajdonságait, állagban mégis könnyedebb, a tésztával jóval harmónikusabb -írja.
Recept:
A tészta összetétele:
- Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 400g
- Friss élesztő: 20g, vagy szárított élesztő: 5,6g
- Só: 4g
- Cukor: 45g
- Vaníliás cukor: 8g (1cs.)
- Vanília paszta/esszencia: kevés (elhagyható)
- Vaj/Margarin: 40g
- Tojássárga: 3db
- Rum: 35ml
- Tej: 150ml
A töltelék összetétele:
- Kadayif tészta: 180g
- Vaj a tészta pirításához: 50g
- Pisztáciakrém: 400g
- Habtejszín: 100g
- Mascarpone: 100g
- Tahini szezámmagpaszta: 40g