2024. 10. 18., Péntek, 09:46

Dobogón végeztek a somogyi tűzoltók az országos atlétikai bajnokságon

137 versenyző cserélte október 17-én sportruhára az egyenruháját és futócipőre a bakancsát, hogy rajthoz álljon a Debrecenben megrendezett BM OKF Országos Atlétikai Bajnokságon. Idén tizenkét csapat mérte össze erejét a viadalon, amely igazi futóidőben zajlott.

A debreceni atlétikapályán a női és férfi versenyzők hat számban mérték össze erejüket: 100, 400 és 1500 méteres síkfutásban, távolugrásban, súlylökésben és gránáthajításban. A legizgalmasabb versenyt a két váltó hozta: a férfiak 4x400, míg a nők 4x200 métert futottak.

A somogyi női váltó (Szipola Éva, Mihályka Szabina, Wolfné F. Viktória és dr. Hamarné Dr. Póhn Gabriella) a második helyet szerezte meg. A férfi váltó (Landor Patrik, Szabó Norbert, Pintér Patrik és Horváth Attila) az ötödik helyen ért célba. 

1500 méter síkfutásban nyújtott teljesítményével dr. Hamarné Dr. Póhn Gabriella a dobogó második fokára állhatott fel, Dr. Antalicz-Gergelics Natália és Mészárosné Szalontai Szilvia pedig bronzérmet szereztek, Landor Patrik a negyed helyen végzett, de Horváth Attila és Huszti Csabának is sikerült pontot szereznie csapatának. 

100 méteres síkfutásban Mihályka Szabina negyedikként lépte át a célvonalat, Vidák Balázs pedig az ötödik lett. 400 méter síkfutásban Dr. Antalicz-Gergelics Natália hatodik helyen végzett, ugyanakkor Mészárosné Szalontai Szilvia és Nemes Dániel is hozzájárult a bajnoki pontok gyűjtéséhez. 

Távolugrásban Vidák Balázs a dobogó harmadik fokára állhatott fel, Szipola Éva pedig a negyedik helyen végzett, Vágvölgyi Balázs pedig eredményével további pontokkal gazdagította a somogyiakat.  

Súlylökésben Péterné Törőcsik Rita ezüst érmet nyert, Varga Kitti negyedik helyezést szerezte meg, Csordás Barnabás a hatodik legjobb lett, de Vidák Attila is szép eredménnyel zárta a számot. 

Kézigránát hajításban Péterné Törőcsik Rita ötödik lett. 

Összesítésben a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tizenkilenc fős csapata a harmadik helyezést érdemelte ki. 

 

Gratulálunk nekik!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: