2024. 10. 16., Szerda, 07:55

Kaposvár utcáin sétáló idős nőktől loptak táskákat

Egy fiatalkorú fiú és felnőtt társa idősebb nők értékeit szerezték meg a kaposvári utcákon.

A páros 2024 februárjában megállapodtak abban, hogy olyan nőktől veszik táskáikat, akik egészségi állapotuk miatt nem tudják elhárítani a bűncselekményt

Először úgy vitték véghez a kifosztást, hogy a fiatalkorú fiú kapta ki egy hirtelen mozdulattal a mellettük elsétáló idősebb sértett kezéből a táskát, majd együtt futottak el a helyszínről. Ezután egy félreeső helyen átkutatták a táskát, amiből a sértett mobiltelefonja, 1000 forint készpénze és bankkártyája került a felnőttkorú vádlotthoz, aki a kártyát egyből használta is egy dohánybolti vásárlásnál.

Két nap elteltével az idősebb tolvaj már egyedül fosztott ki egy szintén idős járókelőt, akinek táskája elvételével a személyi okmányait, pár bolti terméket és ugyancsak bankkártyát szerzett meg, amivel ismét sikeres vásárlásokat hajtott végre

A terhelteket a közterületi és bolti kamerák felvételei alapján rövid időn belül azonosították a kaposvári rendőrök, majd letartóztatta őket a bíróság.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatalkorú fiúval szemben javítóintézeti nevelésre, felnőtt társával szemben börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: