2024. 10. 15., Kedd, 06:53

Vaddisznókat lőttek ki a balatonfenyvesi parton

Balatonfenyves nem csak a nyaralók, hanem a vaddisznók körében is népszerű. A vadak olyannyira megkedvelték a fenyvesi strandot, hogy az önkormányzatnak kilövési engedélyt kellett kérni a belterületi vadászathoz.

Mint arról Farkas Tamás, Balatonfenyves polgármestere beszámolt, az elmúlt időszakban több bejelentés is érkezett az önkormányzathoz, hogy a parti sávban egyre gyakrabban jelennek meg a vaddisznók. Előfordult, hogy a település nyugati részén lévő strandot túrták fel, de olyan is, hogy lakóingatlanok kerítését is megrongálták, illetve az udvarokba is bemerészkedtek.

A polgármester elmondta: a vadakat csak és kizárólag olyan vadászok lőhetik ki, akik rendelkeznek a szükséges engedélyekkel és szakértelemmel. A környéken több vadásztársaság is működik, így jelentkezőből nem volt hiány, igaz az engedélyek beszerzése és a kilövés megszervezése hosszadalmas és bonyolult folyamat volt. 

A múlt héten kezdődött el a vadak gyérítése, legutóbb két vaddisznót sikerült kilőni a parti sávban, de úgy gondolom, lesz még dolgunk a vaddisznókkal - fogalmazott Farkas Tamás polgármester.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: