2024. 10. 15., Kedd, 06:52

Gombázni indulsz? Itt a gombaszakellenőrök országos térképe, hogy biztonsággal el is fogyaszthasd a zsákmányt!

Az elmúlt hetek esőzései, majd az azt követő meleg idő tökéletes egyveleget alkottak az őszi gombaszezon berobbanásához. Ilyenkor még olyanok is az erdők felé veszik az irányt, akik nem kifejezetten rutinos gombázók. Ahhoz, hogy elkerülhessétek a mérgezéses eseteket - rosszabb esetben a tragédiát -, a gombákat célszerű bevizsgáltatni gombaszakértővel. Ehhez kínál praktikus segítséget az online térképes gombaszakellenőr kereső.

Akkora lófinggombát találtak, hogy három család lakott jól vele!

Akkora lófinggombát találtak, hogy három család lakott jól vele!

Egy letenyei férfi, Ernszt Károly találta gombászás közben az elképesztő, 43 cm átmérőjű méretű gombát, mely teljesen egészséges volt, így három család lakott jól belőle.

A Fortissima Fungus azonban jóval több, mint egy ellenőr adatbázis.

Célunk egy minden eddiginél részletesebb, folyamatosan bővülő gomba adatbázis alapjaira építkezve egy közösség létrehozása. Egy olyan információs központtá szeretnénk válni, ahol a gombákkal kapcsolatos praktikus tudás és tudományos ismeretek is megjelenhetnek, legyen szó részletes gombaleírásokról, hírekről, tudományos áttörésekről, vagy épp receptekről - írják bemutatkozásukban.

A weboldal valóban egy szerteágazó gombás tudástár, ahol megtaláljátok többek között az aktuálisan termő gombákat, az ehető/mérgező fajtákat részletes leírással, képekkel.

A térképes keresőt használva láthatjátok, hogy a közeletekben hol tudjátok bevizsgáltatni a megtalált gombákat, ahol van elérhetőség, ott egyből fel is hívhatjátok a szakellenőrt, aki a megadott időpontokban tud segíteni a gombák azonosításában.

Ha például Kaposvár környékén kerestek gomba szakellenőrt, hatan is szerepelnek közülük az adatbázisban, többen helyszínnel, telefonszámmal, valamint a tevékenységi idő megjelelölésével

A térkép ITT érhető el!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: