2024. 10. 15., Kedd, 06:48

Árokba borult autókkal is akadt dolga a tűzoltóknak hétvégén

Tizenkét műszaki mentéshez és két tűzesethez riasztották az elmúlt napokban a somogyi tűzoltókat.

Több alkalommal kérték a hétvége folyamán a vármegye tűzoltóinak segítségét a mentőszolgálat munkatársai. Péntek reggel egy balatonvilágosi asszony gondos órájának jelzésére vonultak a siófoki hivatásos tűzoltók. Az egység bejutott a lakásba, ahol a beteget a földön fekve találták meg. A mentők kiérkezéséig a tűzoltók ellátták az asszony sérülését.   

Látrány, Dózsa György utcájában egy munkagép elszakította a gázvezetéket péntek délután. A balatonboglári önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik a munkálatok ideje alatt biztosították a helyszínt. 

Lesodródott az útról és az árokban, a tetejére borulva állt meg egy személykocsi szombat este a 61-es főút 149-es kilométerénél. A Böhönye és Nagybajom között történt balesethez a böhönyei önkormányzati tűzoltók vonultak. Az egység áramtalanította a kocsit, amelynek vezetőjét a mentők kórházba szállították.

Árokba borult egy személyautó vasárnap délután Segesden, a Teleki és a Kossuth utca sarkán. A baleset következtében a sofőr nem tudott kiszállni az autóból, őt a nagyatádi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók emelték ki a járműből. Az egységek áramtalanították az autót, majd egy erőgép kivontatta az árokból. A mentők a sérültet kórházba szállították. 

Befogott a fék és füstölni kezdett egy személyautó jobb első kereke Kaposváron, a 48-as ifjúság útján. A gépkocsi vezetője aggódott, hogy a jármű kigyullad, ezért tűzoltói segítséget kért. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták az autót, de tűzre utaló jelet nem találtak. Az egység ezt követően megszüntette a forgalmi akadályt. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: