2024. 10. 02., Szerda, 07:34

Új részeket kap a Magyar Népmesék

Tizenhárom új epizód készül a Magyar népmesék című kultikus sorozathoz, ezek munkálatai előreláthatólag 2025-ben érnek majd véget – közölte a Kecskemétfilm Kft. az MTI-vel, kedden.

Az új részek kiválasztását Jankovics Marcell és Mikulás Ferenc kezdték meg, később azonban Tóth Gábor néprajzkutató is bekapcsolódott a munkába. Az időközben elhunyt Jankovics helyére Csákovics Lajos lépett, aki a Toldi-sorozatban társrendezőként dolgozott együtt a rendezővel. Ő további forgatókönyvírókat, rendezőket is bevont a munkába, így a készülő munkákban közreműködik még Bogyó Péter, Király Krisztián, illetve Maticska Zsolt is.

Csákovics elmondta: a készülő részekkel visszatérnek az első két-három évad egyszerűbb stílusához, mert később egyre díszesebb lett a látvány. Ezúttal némileg puritánabb látványvilágra törekedtek,

de hangulatában mindenképpen hozni fogja azt a klasszikust, ami miatt mindenki szereti a Magyar népmesék sorozatot – fogalmazott, majd hozzátette: a forgatókönyvek mellett mostanra már a hangfelvételek is elkészültek, ezekhez számos színművész adta az orgánumát.

A 2020 októberében hungarikummá nyilvánított Magyar népmesék rajzfilmsorozat összesen száz epizódja a kecskeméti rajzfilmstúdióban készült, 1976 és 2011 között. A filmsorozat ötletadója és producere Mikulás Ferenc volt, a vizuális koncepciót Jankovics Marcell alkotta meg.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: