2024. 09. 18., Szerda, 10:24

Bezár a Veganeeta, a Balaton híres vegán étterme

Szeptember 29-én lesz utoljára nyitva.

Bezár az ikonikus balatoni vegán étterem, az Almádiban található Veganeeta, derült ki Dr. Árvai Anita, az étterem tulajdonosának videós posztjából.

Nemrég még arról szóltak a hírek, hogy átköltözött a Veganeeta az egykori Határ Étterem helyére, mert kinőtték korábbi helyüket, létrehozták a Veganeeta Home-ot, most pedig az étterem fennállásának hetedik évében bezárásra kényszerülnek. 

Ez az hely több volt, mint egy étterem, helyet kínált főzőkurzusoknak, különféle workshopoknak, igazi közösséget kovácsolva maga köré. Az életérzést több híres közéleti személyiség, influenszer is osztotta, sokan, ha Balatonra utaztak és a növényi étkezést favorizálták, betértek az étterembe. 

A videó tanulsága szerint az okok között magánéleti válság és gazdasági megfontolások is szerepet játszottak.  

Sokan a híres vegán somlói galuskát fogják hiányolni, amit nekünk is volt szerencsénk kipróbálni, de a vega burger is kiváló volt, ahogy a babgulyás is az eredetihez megszólításig hasonló ízeket csempészett a szánkba.

 

És hogy lesz-e folytatás, illetve hol és miként, arról reméljük hamarosan hírt kapunk, de sejthető egy kedvező hír bejelentése, ahogy azt a videó végét záró sorok előrebocsátják. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: