2024. 09. 17., Kedd, 07:23

Romániában jobb, Bulgáriában rosszabb - Ezekben az országokban a legjobb nyugdíjasnak lenni

A U. S. News and World Report közzétette a kényelmes nyugdíjas éveket biztosító országok rangsorát. A felmérést közel 17 000 ember válaszai alapján készítették el - számolt be a Cnbc.

A rangsorolás szempontjai:

  • megfizethetőség,
  • kedvező adókörnyezet,
  • barátságos környezet,
  • vonzó lakóhely,
  • kellemes éghajlat,
  • tulajdonjogok tiszteletben tartása és
  • fejlett közegészségügyi rendszer.

 

Megemelik a nyugdíj összegét 2025-ben

Megemelik a nyugdíj összegét 2025-ben

A költségvetési munkacsoport egyeztetett a jövő évi nyugdíjakról, és januárban nyugdíjemelés lesz, februárban pedig ismét jön a 13. havi nyugdíj – írta a közösségi oldalán szerdán a pénzügyminiszter.

A lista élén Svájc áll:

Már második éve Svájc a legjobb ország a kényelmes nyugdíjas élethez. A második helyen végzett a vállalkozásbarát, a harmadikon pedig az életminőség tekintetében.

Svájc legnagyobb vonzereje a nyugdíjasok számára az egészségügyi rendszere és az alacsony adók, ugyanakkor az ország a legdrágább nyugdíjas országok közé tartozik. A svájci megélhetési költségek átlagosan 60,5%-kal magasabbak, mint az Egyesült Államokban, a lakbér pedig átlagosan 18,2%-kal magasabb a Numbeo szerint.

Íme a 89 ország rangsora:

1. Svájc
2. Új-Zéland
3. Portugália
4. Ausztrália
5. Spanyolország
6. Kanada
7. Dánia
8. Hollandia
9. Svédország
10. Luxemburg

45. Magyarország

89. Irán

Minket még megelőz pár ország, például Horvátország, Lengyelország, Románia. Mögöttünk pedig olyan országok találhatók mint, Bulgária, Csehország vagy Szlovákia. A három legrosszabb ország a nyugdíjasok számára Belarusz, Oroszország és Irán. A teljes listát ITT találod.

Mit szóltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: