2024. 09. 16., Hétfő, 07:12

Több száz fecske talált menedékre egy balatoni kastélyszállóban

A garázsban, kazán házban, raktárban, még a csilláron is fecskék pihentek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, bajba kerültek a vonuló fecskék, csoportosan jelennek meg az ország több pontján száraz, meleg menedéket keresve, ugyanis az esős, hideg idő megállásra kényszerítette őket.

Sajnos tömegesen pusztulnak a madarak a Balaton északi partján, a fecskék egy része legyengült, többségüket pedig az autósok gázolják el.

Ezrével pusztulnak a fecskék a Balatonnál

Ezrével pusztulnak a fecskék a Balatonnál

Tömegesen pusztulnak a madarak a Balaton északi partján, a fecskék egy része legyengült, többségüket pedig az autósok gázolják el.

A bajban viszont hatalmas az összefogás a Balaton-parton: Az állatvédők és az önkéntes civilek mindent megtesznek, hogy segítsenek a bajba került állatokon. 

Állatbarátok, Önkéntesek, Szervezetek, Hatóságokkal közösen komoly forgalomlassítást eszközöltek! Elképesztő teljesítmény!!! Reggeltől estig sokan kint álltak a hideg esős szélben, voltak akik a bokrokat verdesve rovarokat zavartak fel, hogy a fecskék ehessenek - írja az Ultimátum Facebook-oldalán. 

Több százan is bekuckózhatnak teraszokra, párkányokra, házak falaira, egymást melengetve, összebújva próbálják átvészelni a hideg időt. A balatonszepezdi kastélyszállóban megpihenő madarak biztosan jó helyen vannak, az üzemeltetők pedig örülnek a teltháznak és mindent megtesznek értük:

Több száz fecske alszik ma nálunk - osztotta meg a balatonszepezdi Sir David Balaton Castle kastélyszálló Facebook-oldalán.

Mivel mindenki aggodalommal követi a sok itt rekedt fecske életét, szeretném jelezni, hogy a nálunk tegnap megszállt fecskék egy része ma este is visszajött a menedék helyükre.
A szerencsésebbek, akik előbb érkeztek azokat szúnyog vacsorával vártuk! 

Kitartás kismadarak, holnap már vége lesz a szélviharnak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: