2024. 08. 29., Csütörtök, 10:16

Pucéran a múzeumban - Meztelenül is látogatható naturizmusról szóló kiállítás Franciaországban

De a cipő marad!

A marseille-i Mucem múzeum legújabb kiállításán az aktoké a főszerep, és nem csak a falakon. A múzeum ugyanis lehetővé teszi a látogatók számára, hogy felfedezzék a naturizmushoz való viszonyukat azáltal, hogy a műalkotásokat (cipőjük kivételével) meztelenül tekintik meg - számolt be a Guardian.

Eric Stefanut, a francia FFN naturista szervezet képviselője szerint nincs kifogás a mezítlábasság ellen, de a lábbelihez való ragaszkodás a múzeum parkettája elleni óvintézkedés, nehogy véletlenül valaki megsértse a talpát.

A Naturista Paradicsomok című kiállítás meztelen látogatását a Francia Naturista Szövetséggel partnerségben havonta egy este rendezik meg, amikor a múzeum a szégyenlős látogatók előtt zárva tart.

 

Arra a kérdésre, hogy a látogatóknak kötelező-e meztelenül megjelenniük a havonta egyszer megrendezett naturista látványosságon, a Mucem szóvivője azt mondta, hogy „logikus”, hogy a jegyet foglalóknak valamilyen mértékben le kell vetkőzniük. Bárki, aki teljesen felöltözve akar látogatást tenni ezekben az órákban, kissé furcsának tűnhet - mondta.

 

A kiállítás egyébként december 9-ig látogatható, ruhával vagy anélkül.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: