2024. 08. 29., Csütörtök, 07:46

Hamarosan az északi parton is belépő nélkül strandolhatunk

Nagy előnye lesz a nyárias ősznek, hogy az amúgy fizetős strandokat ingyenesen használhatjuk. 

A déli oldallal ellentétben, sajnos mi nem túl sok szabad stranddal büszkélkedhetünk. Könnyen felsorolható, hogy hol találunk az északi oldalon ilyen lehetőséget normál esetben: Balatonakarattyán a Gumirádli szabadstrand, Tihanynál a Somosi szabadstrand és a Gödrös, Balatonkenesén az Alsóréti szabadstrand, Örvényesen a Platán szabadstrand és gyorsan a végére is értünk.

Azonban a strandszezon sok helyen szeptember 1-el véget ér: a strandok nyitva lesznek, a kasszák viszont nem. Hoztunk néhány lehetőséget az őszi szabad strandoláshoz: 

Csopak Strand

A csopaki strand a családosok nagy kedvence, nem is véletlenül. A strand szeptember 1-ig üzemel fizetős formában, így utána szabadon lehet csobbani - ráadásul, itt még a parkolásért sem kell fizetni. 

Balatonalmádi, Wesselényi Strand

Személyes kedvencünk a Wesselényi Strand, ahol szeptember 2-től szintén ingyenesen lehet strandolni - és itt is ingyenes a parkolás.

Almádiban a káptalanfüredi kis, a káptalafüredi nagy és a Budatava strand pedig szintén zenész, szeptember 2-től ingyenesek!

Vasárnap kezdődik a meteorológiai ősz - 30 fok fölötti hőmérséklettel

Vasárnap kezdődik a meteorológiai ősz - 30 fok fölötti hőmérséklettel

Rendkívüli meleggel köszönt be a 2024-es meteorológiai ősz, ugyanis a térségünket kitöltő forró levegő még szeptember első napjaiban is vendégünk marad - számolt be az Időkép.

Balatonakali, Mandulavirág Strand

A 2024-es nyitvatartás szerint az utószezon szeptember 1-el itt is véget ér, ezután szabadstrandként üzemel tovább. 

Mindenki csak saját felelősségére fürödhet, mivel sem a vízimentő-szolgálat, sem pedig az elsősegélynyújtó hely nem üzemel a nyitva tartási időn kívül! - hívták fel a figyelmet.

Balatonudvari Fövenyesi strand

A 2023-as nyitvatartás szerint június 9-től augusztus 27-ig üzemelnek, a pénztári időn kívül sétányként és szabadstrandként használható.

 

Badacsonytomaj Városi Strand

Itt kicsit tovább, szeptember 8-ig tartanak nyitva, utána viszont szabad a strand.

Ti hova jártok strandolni?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: