2024. 08. 26., Hétfő, 07:56

Hamarosan nyit az INOTA Focus

A tavalyi első INOTA Fesztivál fényművészeti programjának egyenes ági folytatásaképp jelentkezik most augusztus 30-tól a háromnapos INOTA Focus: RADIANCE, hogy ismét összekapaszkodjon az üzemen kívüli Inotai Hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra. Az INOTA Fesztivál az ERSTE támogatásával ráadásul fényművészeti pályázatot hirdetett, a nyertes installációkat a Turbinacsarnokban mutatják majd be.

Az INOTA Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik legsikeresebb eseményeként jött létre tavaly augusztus végén, szeptember elején a maga közel 20 ezer látogatójával, alig egy órányira Budapesttől a lenyűgöző rozsdaövezetben - a szervezők, a budapesti NVC és Centrum Production kollektívák azonban már akkor sem egyszeri alkalommal számoltak. 

Idén júliusban az INOTA projekt egyszer már visszatért a szocialista korszak egyik legfontosabb ipari létesítményébe egy teltházat produkáló kétnapos, reggelig tartó kísérleti elektronikai és techno meneteléssel, amiben Berlintől Torinóig, Tbilisitől Koppenhágáig látták vendégül a legaktuálisabb dj-ket és live acteket.

Ilyen volt az INOTA fesztivál - VIDEÓ

Ilyen volt az INOTA fesztivál - VIDEÓ

Az INOTA Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt eseményeként kerül megrendezésre.

Hogy beálljon az egyensúly, 2024 nyarának végén az audiovizuális paletta másik végébe mártják az ecsetet a szervezők: a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 

a nagyszabású vizualitás kerül középpontba az INOTA Focus: RADIANCE eseményen, az erőművet gyakorlatilag egyetlen hatalmas kiállítótérré változtatva.

Természetesen ezúttal is nemzetközi alkotókkal dúsul a művészek köre, akiket kifejezetten úgy válogatott ki a kurátori csapat, hogy a már önmagában is látványos rozsdaövezetet gondolkodásra serkentő művek lepjék el.

 

A vizuális művészek felhozatalát ITT találod, a Facebook-eseményt ITT, jegyek pedig ITT.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: