2024. 08. 13., Kedd, 08:52

Csoda Zamárdiban - Horgot nyelt kishattyút mentettek a Balatonnál

A Tollas Barát Madármentés közösségi oldalán számolt be a hétvégén történtekről, ahogy ők fogalmaznak csodáról Zamárdiban, mikor is egy kishattyún segítettek, akinek túl mélyre csúszott a torkán egy horog.

Tegnap egy horgot nyelt kishattyú érkezett hozzánk Zamárdiból - de nem akárhogy. A madárnak az önkormányzat kért segítséget és szervezte meg a mentőakciót. - írja a Tollas Barát Madármentés posztjában. Megkérték Gergőt, aki egy kis csapat lelkes segítővel ki is szedte a kicsit a vízből, sajnos első pillantásra látta, hogy a horog túl mélyen van, így fel kellett szállítani Budapestre.
 
Mindeközben két kisfiú lépett oda a kis csapathoz, és segítséget kértek - találtak a mólón egy sérült galambot, ezért megkérdezték nem mehetne ő is a doktornénihez.Gergő felnyalábolta a galambot is, mindkét madár elindult Dunaharasztira a Zamárdi Közterület-Felügyelet autójában.
Dunaharasztiból az Exopet Állatgyógyászati Centrumba vezetett az útjuk, ahol délután Dr. Pilis Tünde kiműtötte a kishattyú nyelőcsövéből a horgot, kapcsot, eltávolította a lógó etetőkosarat. A pici sajnos nem térhet haza, műtéti sebét figyelni kell és antibiotikumot is kap

Szerencse, hogy sikerült megmenteni!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: