2024. 08. 07., Szerda, 18:44

Saját székletükből készített gyógyszert kell szedniük az úszóinknak a Szajna állapota miatt

Nem túl rózsás a helyzet bár a baktériumszintek a határérték alá csökkentek, azaz a nyíltvízi úszók bemehettek a Szajnába edzeni – és voltak is, akik megtették; a mieink viszont nem kockáztattak a versenyig. Fábián Bettina csütörtök reggel olimpiai ötödik helyezést ért el, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid péntek reggel indul neki a 10km-es távnak - osztotta meg a magyar szövetség.

A francia házigazdák ragaszkodnak ahhoz, hogy a triatlonosok után a nyíltvízi úszók is a Szajnában mérjék össze a tudásukat, noha előbbiek közül többen is kórházi ellátásra szorultak - írja a 24.hu. Biztos ami biztos alapon a megelőzés választva bélflóraregeneráló gyógyszerekkel látják el az úszókat. Ebben az a meghökkentő, hogy azok gyors előállításához a versenyre készülők székletmintájára is szükség volt.

Hajrá Veszprém! Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid is az éremért úszik pénteken

Hajrá Veszprém! Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid is az éremért úszik pénteken

Jóllehet a keddre kiírt edzést elhalasztották, de a magyarok már előre jelezték, hogy csak a tényleges rajtkor ugranak majd a Szajnába, addig mindenki medencében készül.

Minden versenyzőt arra kértek, hogy adjon székletmintát, mert azokból rövid idő alatt olyan „személyre szóló” gyógyszert lehet előállítani, aminek bélflóraregeneráló hatása lehet. Ahány úszó, annyiféle pirula készült, minden versenyző 120-120 szemet kapott a gyógyszeréből. A készítményekből naponta hármat kell beszedni. A magyar színek három képviselője, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf, illetve Fábián Bettina közül egy nem tudott megfelelő székletmintával szolgálni, nevét természetesen nem említhetem – tájékoztatta az SzPress Hírszolgálatot Gellért Gábor, a magyar nyíltvízi úszóválogatott szövetségi kapitánya.

A vízminőség javulgatni látszik, hivatalosan azonban csak csütörtökön hajnalban derült ki, hogy elrajtolhat-e a verseny. És elrajtolt, mi több a nőknél Fábián Bettina a mezőny legfiatalabbjaként, élete első olimpiáján 10km-en olimpiai ötödik helyezést ért el ma reggel.

Reméljük minden rendben lesz, hajrá magyarok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: