2024. 07. 31., Szerda, 10:51

Szentesről biciklizett ki az olimpiára a 80 éves Laci bácsi

Cseuz László 80 és fél évesen jutott el a párizsi olimpiára, csakhogy Laci bácsi nem vett repjegyet sem vonatjegyet Franciaországba, inkább felpattant a biciklijére, és több mint két hét alatt letekert 2000 kilométert Szentestől Párizsig. Azt mondta, rengetegszer eltévedt az úton, de az kárpótolta, hogy mikor a bronzérmes párbajtőröző, Muhari Eszter meglátta, oda akarta neki adni az érmét.

Jó érzés volt begördülni Párizsba, még el is sírtam magamat, mert megható volt, nagyon kemény volt, sokkal könnyebbre számítottam a korábbi olimpiai utak alapján – Cseuz László, Laci bácsi a tervezett időben, péntek késő délután érkezett meg a párizsi Olimpiára.

Az egykori testnevelőtanár Szentesről indult, 16 nap alatt ért a francia fővárosba, ahova nem repülővel, de még csak nem is autóval érkezett. Két keréken utazott, így csaknem 2000 kilométert tett meg.

Laci bácsinak az idei volt a nyolcadik olimpiája. Az első ötkarikás játéka az 1992-es barcelonai volt, oda az akkor 16 éves lányával kerekezett el. Az idei játékok után biztosan visszavonul, erről hétvégén Párizsban beszélt a Fókusznak. Azt mondja, meglepte, hogy nyolcadik útja nehezebb volt a vártnál, így haza már nem kétkeréken, hanem repülővel megy. Laci bácsi Párizsban örülhetett az első magyar éremnek is, sőt a bronzérmes párbajtőrözővel, Muhari Eszterrel találkozott is.

Laci bácsi egész életét sportolással töltötte. Az egykori tesitanár teniszezett, vízilabdázott, úszott, futballozott és triatlonozott is – innen indult a kerékpározás iránti szeretete. Pécelen és Szentesen is hősként tisztelik a helyiek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: