40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije az elmúlt napokban, és választotta ki azt a tíz döntős nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Minden rekordot megdöntve a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre idén 40 étellel neveztek a balatoni vendéglátósok. „Bár a vendéglátásban országszerte egyre nehezebb kihívásokkal kell szembenézni, Európa első és máig egyetlen strandétel versenye azt bizonyítja, hogy szép számmal vannak olyanok, akik az élesedő versenyben még nagyobb kreativitással igyekeznek kitűnni. A rendkívül erős mezőnyből így még nehezebb volt kiválasztani, kik jussanak a döntőbe.
Idén kivételesen tíz döntős hely lesz, melyeket 2024. július 30-án egy séfekből és gasztro újságírókból álló zsűrivel újrakóstolunk, és közülük választjuk ki az idei Év strandétele verseny győzteseit.” – mondta Kardos Gábor, az Év strandétele verseny ötletgazdája.
A döntőbe jutott nevezők betűrendben:
- Fogas Bisztró, Alsóörs: Vegán taco
- Gianpiero's Étterem, Balatonboglár: Harcsa hortobágyi, rántott kovászos uborka és gyerekkorunk tejbedarája
- Julcsi kalácsoda Food Truck, Siófok: Sajtos baconos kalács és liofilizált málnás kürtős
- Kikötő Étterem, Balatonszemes: Szemesi szűz
- Mesés, Balatonlelle: Nyári töltött káposzta és grillezett töltött paprika
- Mónisüti, Gyenesdiás: Balatoni rizlinges "almafröccs"
- Olíva Büfé,Alsóörs: Pisztácia pesztós lángos
- A Pizza Sztori, Balatonmária: Balancsini
- Tiki Beach Bisztró, Zamárdi: Tokatsu szendvics és tarhonyapuding
- Vánkos, Badacsonyörs: Grillezett patisszon, kukoricahabbal