2024. 07. 18., Csütörtök, 06:50

Trükkös módszerrel faragott le 300 ezret egy kaposvári áruházban vásárolt hűtőszekrényből - VIDEÓ

A nő klasszikus módszerrel több mint háromszázezer forint kárt okozott egy kaposvári műszaki áruháznak.

A harmincas éveiben járó nő 2023 decemberében azért érkezett egy kaposvári üzletbe, hogy kifizesse, majd átvegye az interneten megrendelt, közel hétszázezer forint értékű hűtőszekrényt.

A vádlott rendelkezett elegendő készpénzzel a vételár kifizetéséhez, és azt – az eladó számára jól látható módon – kipakolta a kasszapultra. A pénzszámolás közben azonban a vádlott rátámaszkodott az asztalra, így a testével eltakarta, később pedig észrevétlenül visszacsúsztatta a táskájába a fizetendő összeg egy részét

Mivel az eladó – aki a pénz visszavételét nem észlelte – abban a hiszemben volt, hogy a vádlott a teljes összeget átadta a részére, a hűtőszekrényt a nő végül közel háromszázezer forinttal olcsóbban tudta hazaszállítani. A pénztárhiány észlelését követően azonban a sértetti áruház feljelentést tett, és a kamerafelvételek alapján a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították az elkövetőt.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság egyúttal az okozott kár megtérítésére is kötelezze a nőt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: