2024. 07. 10., Szerda, 08:09

Dolgozni nem tudott, ezért dílerkedésből élt Kaposváron

A Kaposvári Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy kereskedővel és két vásárlójával szemben, akik közül a terjesztő hónapokon keresztül terítette a drogot Kaposváron.

A vádlott 2022-ben betegsége miatt legális jövedelemmel nem rendelkezett, ezért elhatározta, hogy a megélhetését kábítószer-kereskedelemből fogja biztosítani. A harmincas éveiben járó férfi 2022 novemberétől 2023 májusáig ismeretlen forrásból beszerzett kannabisz őrleményt értékesített 5.000 Ft/gramm áron oly módon, hogy a pakkokat először az albérletében, majd a saját lakásában mérte és csomagolta.

Vevői között voltak olyanok is, akiket két éven belül ítélt el a bíróság kábítószer birtoklása miatt, így ők a többi vásárlóval ellentétben a büntetőeljárás felfüggesztésével járó elterelésen már nem vehettek részt, hanem esetükben vádemelésre került sor.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a kereskedővel szemben börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 640.500 forintra vagyonelkobzásra tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: