2024. 07. 09., Kedd, 10:30

Délutáni sziesztával védi munkatársai egészségét az egyik kaposvári étterem

Az idei év második nagyobb hőhulláma miatt péntek estig az egész országra harmadfokú hőségriasztást rendeltek el. Az utcákon párakapuk tehetik elviselhetőbbé a hőséget a járókelők számára, a dolgozók azonban sok esetben kénytelen megküzdeni az eszméletlen hőséggel. A kaposvári Trattoria la Prima étterem délutáni sziesztát vezetett be a hőségriadó idejére.  

Forró hétnek nézünk elébe

Forró hétnek nézünk elébe

E héten napról napra fokozódik a hőség, a hőmérséklet csúcsértéke a hét második felében már a 40 Celsius-fokot fogja karcolni. Keddtől az egész országra egyes-kettes szintű figyelmeztetés lesz érvényben az egész országban, két megyére a legmagasabb, vörös riasztást adták ki szerdára.

Akiket a legkevésbé sem tudunk irigyelni ebben a mordori időben, azok a vendéglátó egységek munkatársai. Ha a vendégtér klimatizált is, a teraszokon ugyanúgy ki kell szolgálni a vendégeket, nem beszélve a konyhákon dolgozókról. A Trattoria la Prima étteremnél már hagyományosnak mondható a mediterrán országok mintájára bevezetett délutáni szieszta, 2017 óta élnek vele:

A hétfőn érkező hőhullám kezdetével idén is meghirdették a délutáni sziesztát, az étterem a hőségriadó idején 14:15-től 17:15-ig zárva tart:

Sokan látnák szívesen, ha más vendéglátók is csatlakoznának a sziesztához.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: