Csütörtöktől irány Pécs, melyet idén is az ország egyik legfantasztikusabb fesztiválja ragyog be!

2024. 07. 02., Kedd, 08:27

Csütörtöktől irány Pécs, melyet idén is az ország egyik legfantasztikusabb fesztiválja ragyog be!

A pécsi Zsolnay Fényfesztivál július 4-7. között ismét beragyogja és elvarázsolja a pécsi belvárost! Azon túl, hogy a fesztiválon idén is képviselik Kaposvárt fényfestés és dj fronton, mutatjuk mit érdemes még tudni kedvenc dél-dunántúli bulinkról.

Hova menjek?

A két „kötelező” látnivaló a Zsolnay Light Art Video Mapping verseny a Székesegyház homlokzatán, valamint a Fény Útja, aminek a 20 állomását jelölő térkép elérhető ide kattintva.

Mik az új helyszínek a Fény Útján?

A belvárosban 20 állomáson láthatók fényattrakciók, ezek alkotják a Fény Útját. Új helyszínként debütál a Zsolnay Kulturális Negyed (Bóbita Bábszínház szabadtéri színpad), a 48-as tér (ahol a fák fényfestése mellett DJ-k szolgáltatják a hangulatot), a Balokány liget, a Széchenyi Gimnázium udvara és a Nick Galéria.

Mi ingyenes és mihez kell karszalag?

A programok és a legtöbb fényalkotás a belváros utcáit, tereit járva ingyenesen megtekinthető. Aki egy fényélményt sem akar kihagyni, azt várja a FÉNY ÚTJA EXTRA 10 különleges (zárt helyen lévő) helyszíne, ezek egy karszalag megvásárlásával látogathatóak.

Idén is lesz Fényhangár installáció

Az elmúlt évekhez hasonlóan a kaposvári illetőségű Fényhangár saját helyszínt fényelhet be. A 48-as teret a LEAF MOTION című természet ihlette alkotás érintésérzékeny, világító kontrollerei, és a velük vezérelt vetítőgépek fényeivel varászolják el. A leveleket formázó, mandala ihlette kontrollerek érintésével mozgathatók a fákra vetített képek és formák. 

A hangulatos aláfestő zenét minden este DJ-k szolgáltatják:

Csütörtök: EKSZ & GAB (Kaposvár)
Péntek: Minek & Minich (Pécs, Tilos)
Szombat: Dj Bodoo (Pécs)
Vasárnap: Mesterbandi & DJ DB (Kaposvár)

Mennyibe kerül és hol vehető meg a karszalag?

Fény Útja Extra karszalag jegyárak:
Felnőtt: 4.000.- Ft
Diák (6-18 év között): 3.000.- Ft
Családi (2 felnőtt + 2 gyerek): 10.000.-
6 éves kor alatt a helyszínek ingyenesen látogathatóak. Minden típusú karszalag korlátlan számú belépésre jogosít. Karszalag jegyet a fesztivált megelőzően online az alábbi linken, illetve személyesen a Zsolnay Örökségkezelő Infopontjain lehet vásárolni. A karszalagok személyes átvétele csak a fesztivál alatt a jegypénztárakban lehetséges.

Mikor érkezzek?

A nappali programok pénteken, szombaton és vasárnap már délelőttől várják az érdeklődőket, az újcirkuszi produkciók délutánonként 15.30-tól indulnak. A Fény Útját megtekintheted: csütörtök, péntek, szombat: 21.30–01.00. vasárnap: 21.30–00.00 között. Néhány helyszín, a Kodály Központ, az ÁRKÁD és a Civil Közösségek Háza péntektől vasárnapig már déli 12:00 órától, a Jakováli Hasszán Dzsámi 17.30-tól várja az érdeklődőket.

A Zsolnay Light Art Video Mapping verseny alkotásai a fesztivál mind a 4 napján megtekinthetőek, 21.30-tól félórás blokkokban ismétlik őket éjfélig. Azoknak, akik szeretnék elkerülni a legnagyobb tömeget, a csütörtöki és vasárnapi vetítéseket ajánljuk!

Hol parkoljak?

Javasoljuk, hogy a hatalmas tömeg miatt ne autóval érkezz; ha teheted, használd inkább a tömegközlekedést. Ha mégis így döntesz, néhány parkoló tipp: Zsolnay Negyed parkolóháza, a Kodály Központ első és hátsó parkolója, valamint a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont teljes parkolója is ingyenes parkolási lehetőséggel várja a látogatókat. Továbbá a fesztivál ideje alatt az ÁRKÁD Pécs Bevásárlóközpont tetőparkolója ingyenesen tart nyitva.

 

További infók:

www.zsolnayfenyfesztival.hu

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: