2024. 07. 01., Hétfő, 09:08

Nincs háziorvos, sem patika - Ma van a magyar egészségügy napja

Zárva lesznek a háziorvosirendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók, a gyógyszertárak, valamint szünetel az NNGYK-ban az Anonim AIDS-szűrés Tanácsadás is.

A magyar egészségügy napja (másik nevén Semmelweis-nap vagy Semmelweis Ignác-nap) egy 1992 óta, minden év július 1-jénmegtartott ünnepnap Magyarországon. 1818-ban ezen a napon Budán, a Tabánban született Semmelweis Ignác magyar orvos, az anyák megmentője, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében.

És ahogy arról korábban beszámoltunk, munkaszüneti nap is van ennek apropóján az egészségügyi dolgozóknak. De nyugi, a nonstop nyitva tartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és/vagy készenlétet tartó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást. 

Hétfőn Semmelweis nap, zárva lesznek a patikák

Hétfőn Semmelweis nap, zárva lesznek a patikák

Július 1-én jön a Semmelweis nap, ennek okán a gyógyszertárak többsége zárva lesz, így érdemes még ma vagy szombat délelőtt beszerezni a szükséges gyógyszereket.

A nyitva tartó, az ügyeletes és készenlétet tartó patikák címe, telefonszáma településre vagy akár megyére keresve az NNGYK honlapján található gyógyszertár-adatbázisban, EZEN a linken érhető el, illetve az Egészségablak applikációban is megtalálható az ezen a napon is elérhető gyógyszertárak listája.

Csak szóltunk.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: