2024. 07. 01., Hétfő, 07:11

Kábszeres gumicukor csapott szét 31 fiatalt Budapesten, mindannyian kórházba kerültek

Összesen 31 külföldi állampolgárt vittek be egy budapesti toxikológiára, miután egy THCJD nevű anyagot tartalmazó édességet fogyasztottak.

A fiatalok egy belvárosi, Váci utcai kendershopból vettek gumicukrot, amelyből egy zacskó 15 ezer forintba kerül. Egy zacskó öt darab gumicukrot tartalmaz, a terméken pedig az is fel van tüntetve, hogy egy THCJD nevű anyagot tartalmaz. Ez egy pszichoaktív kannabinoid, amely hasonló szerkezetű, mint a THC, de a hatások valószínűleg intenzívebbek és hosszabban hatóak.

A betegek szörnyű állapotban, gyakorlatilag magatehetetlenül, félig kómában fekve kerültek a toxikológiára, majd napokig maradtak ilyen állapotban. Egy jordániai házaspárt a fővárosban bérelt AirBnb-lakásukban találtak meg a földön, a saját ürülékükben fekve, miután napokra eltűntek

A pár ugyan már jobban érzi magát, de sokan még ma is kétségbeejtő állapotban vannak.

– Se kép, se hang. Se beszélni, se megmozdulni nem tudnak. Olyanok, mintha kómában lennének, napok óta csak fekszenek – mesélte egy hozzátartozó, aki úgy hallotta, hogy június 21-én, pénteken érkeztek az első ilyen betegek az osztályra. Többüknél is találtak a gumicukorkából, egyiküknél pedig egy számla is volt, amely alapján egyértelmű, hogy a Váci utcai üzletben vásárolták azt. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: „szenvedélykeltés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást, mert az elmúlt napokban többen – köztük fiatalkorúak – kerültek kórházba, miután egy belvárosi CBD-shopban vásárolt gumicukor fogyasztását követően rosszul lettek."

 

A nyomozók az üzlet teljes gumicukorkészletét lefoglalták, és szakértői vizsgálatnak vetik alá.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: