2024. 06. 21., Péntek, 08:50

Az év legmelegebb napja lesz a mai

Az év eddigi legmelegebb napja volt a szerdai, a maximum-hőmérsékletek szinte országszerte meghaladták a 30, a délkeleti országrészben a 34-35 celsius-fokot. Miután péntekre még nagyobb hőséget prognosztizálnak, így nagy a valószínűsége, hogy megdől a szerdai hőrekord.

Szerdán Tiszaalpáron volt a legmelegebb, ott kereken 37 fokot mértek, mindössze 0,3 Celsiussal elmaradva az országos napi melegrekordtól.

Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet 30-38 fok között várható, a déli országrészben lesz a legmelegebb, késő estére is csak 22-31 fok közé hűl le a levegő. Két megyére - Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád - harmadfokú, míg tíz megyére másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Szombaton egy hidegfront érkezik élénk, erős északi-északnyugati széllel. Több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, zivatarok, keleten, délkeleten hevesebb viharok is lehetnek. Napközben 27-37 fok valószínű

Vasárnap a napos időszakokat többfelé zavarhatják gomolyfelhők, de már csak helyenként alakulhatnak ki futó záporok, zivatarok. Mindenhol megszűnik a kibírhatatlan hőség, de még így is 26 és 32 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható. 25 és 31 fok közé melegszik délutánra a levegő. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: