2024. 06. 13., Csütörtök, 07:31

Utoljára 1981-ben vertük el Svájcot fontos mérkőzésen - Szombaton újra lesz rá lehetőség

Pénteken 21 órakor a skót és a házigazda német válogatott mérkőzésével megkezdődik a 17. labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen ismét - sorozatban harmadszor - szerepelhet a magyar együttes.

Az egy hónapos futballünnep magyar szempontból egy kicsit más lesz, mint az előző kettő, mivel a csapat az elmúlt években magasra tette a lécet, így a szurkolók reményei is sokkal vérmesebbek, mint korábban. Nyolc éve már az kisebb csoda volt, hogy a nemzeti együttes harminc esztendő elteltével ismét szerepelhetett egy nagy tornán - nem beszélve arról, hogy aztán a négyesét megnyerve jutott a nyolcaddöntőbe -, legutóbb pedig az korlátozta az elvárásokat, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai a halálcsoportba kerültek az akkor címvédő portugálokkal, a világbajnok franciákkal, valamint a németekkel. 
   

Hol nézzük az Eb-t? Mutatjuk a veszprémi opciókat

Hol nézzük az Eb-t? Mutatjuk a veszprémi opciókat

Közeledik a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság, így aztán nem kérdés, hogy mit csinálunk, inkább csak az, hogy hol nézzük a meccseket. Cikkünkben összegyűjtöttük nektek, hogy hova érdemes menni Veszprémben.

Ezúttal viszont a csoport összetétele, a veretlenül megvívott selejtezősorozat eredményei, illetve a csapatkapitány Szoboszlai Dominik klasszissá érése is sokkal nagyobb bizakodásra adhat okot. Pedig a kvartett összetétele így sem egyszerű, mivel a németek egyrészt hazai pályán játszhatnak, másrészt a keretük tele van világsztárokkal, de pusztán a világranglistát nézve Svájc is előrébb áll, Skócia pedig a kvalifikáció során Spanyolország legyőzésével bizonyította, hogy bármelyik riválisra veszélyes lehet.

A magyarok szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdik meg a szereplést a kontinensviadalon, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkoznak a csoportkörben -hívta fel rá a figyelmet az MTI.  

A tétmérkőzéseket tekintve, utoljára 1981-ben született fontos győzelem, a vb-selejtezőn. A mérleg azonban nem olyan rossz: a magyar labdarúgó-válogatott a svájciakkal eddig 46 alkalommal csapott össze, ebből 30 magyar győzelem, 11 svájci és 5 volt döntetlen döntetlen. 

Akkor tippeljünk! Mutatjuk hol tudod a legegyszerűbben leszervezni a tippversenyt a haveroknak

Akkor tippeljünk! Mutatjuk hol tudod a legegyszerűbben leszervezni a tippversenyt a haveroknak

Mostantól egy darabig minden a foci körül forog majd, mi pedig mutatjuk, hogy lehet a legegyszerűbben megoldani a tippversenyt.   

És akkor szombaton 15:00-kor, negyvenhetedszerre is összecsap a két válogatott. A hat kvartettből az első két helyezett mellett a négy legjobb harmadik jut a legjobb 16 közé, onnantól pedig egyenes kieséses rendszerben zajlik a torna egészen a július 14-i, berlini fináléig.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: