2024. 06. 04., Kedd, 16:22

Hétvégén indult a levendulaszüret Kőröshegyen

Közel 8 hektár aratható levendula, festői környezet és idillikus táj várja az érdeklődőket két hónapon keresztül Kőröshegyen.

Június 1-től elindult a levendulaszüret a Kőröshegyen. Aki levendulát szeretne szedni, az több, különböző méretű aratótáskából választhat, melyekhez metszőollót is kínálnak a szervezők.

Mondd, hogy idén nem hagyod ki a levendulaszüretet! Ha a magyar tenger után a levendulatengerben is nyakig elmerülnél, vedd az irányt Kőröshegy felé! 8 hektár levendula illatozik nálunk egész nyáron, árnyas ligetekkel körbeölelve. Tapasztald meg a levendula nyugtató hatását, kapcsolódj ki és vidd haza magaddal az élményt illatos lila csokorba kötve.

A francia levendula június elejétől július elejéig virágzik, míg az angol levendula július elejétől augusztus közepéig. Levendulát szedni csak az aratásra kijelölt helyeken lehet. Mindennap új sorokat nyitnak meg a látogatók részére, a levendulaőrök folyamatosan a vendégek segítségére állnak, hogy mindenki gyönyörű csokrokkal távozhasson.

Minden további részlet elérhető a Kőrőshegyi Levendulás oldalán.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: