A kaposvári Memoriae Étterem idén egyedülálló francia menüvel várja vendégeit a Rippl-Rónai Fesztivál alkalmából. Az eseményt május 30. és június 1. között tartják a városban, és ez az időszak a város művészeti és kulturális életének egyik csúcspontja. Az étterem ezzel a különleges gasztronómiai ajánlattal kíván tisztelegni a híres magyar festő, Rippl-Rónai József előtt, aki munkássága és élete során mély kapcsolatot ápolt Franciaországgal.
Francia ízélmények a Memoriae Étteremben
A Memoriae Étterem séfje, Lengyel Gábor, valamint tanácsadó séfje, Farkas Richárd, nagy gonddal állították össze a menüt, hogy a vendégek valódi francia ízekkel találkozhassanak.
Az étterem kínálatában szerepel többek között a nizzai saláta és a hagyományos francia hagymaleves. A főételek között olyan klasszikus fogások kaptak helyet, mint a Ratatouille és a Boeuf Bourguignon, a desszertek koronázatlan királya pedig a Tarte Tatin vanília fagylalttal.
Aki nemcsak 1-1 fogást kóstolna meg, hanem három-, vagy négyfogásos összeállításban gondolkodik nem jár rossz úton, hiszen a háromfogásos menüsor 8.200 Ft-os, a négyfogásos pedig 9.500 Ft-os vendégbarát áron elérhető.
Kivételes Gasztronómiai Élmény
A Memoriae Étterem francia menüje remek lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy ne csupán művészeti, hanem kulináris élményekben is részesüljenek a Rippl-Rónai Fesztivál ideje alatt. Az étterem séfjei örömmel várják, hogy megoszthassák a francia konyha remekeit a vendégekkel, ezzel is hozzájárulva az esemény sikeréhez.
"Számunkra fontos, hogy ne csak művészeti, hanem gasztronómiai szempontból is méltóképpen emlékezzünk meg Rippl-Rónai Józsefről. Franciaország különleges helyet foglal el az ő életében, és szeretnénk, ha vendégeink is átélhetnék ezt az élményt,"- mondta Lengyel Gábor, az étterem séfje.