2024. 05. 24., Péntek, 15:37

Elmarad az esti hőlégballon verseny

A 17 órai versenymegbeszélésen döntöttek a halasztásról.

Péntek este a kedvezőtlen időjárás miatt nem tartják meg a 43. Nemzeti Hőlégballon Bajnokság fordulóját Kaposváron. Hogy a szombat hajnali mezőny elindul e még az is kérdéses, reggel döntenek erről, a holnap esti fordulót pedig szombaton 17 órakor bírálják majd el.

Méteres lángcsóvák, veterán autók, Lotfi Begi koncert - Ilyen volt a Rippl Rónai Kupa megnyitója - VIDEÓ

Méteres lángcsóvák, veterán autók, Lotfi Begi koncert - Ilyen volt a Rippl Rónai Kupa megnyitója - VIDEÓ

A hétvégén Kaposváron minden a hőlégballonokról szól majd, hiszen a csütörtök esti megnyitóval kezdetét vette a 43. Nemzeti Hőlégballon Bajnokság, a Rippl Rónai Kupa. A megnyitón az egyetemtől egészen a Kossuth térig vonultak a ballonok kosarai veterán autók kíséretében, majd a város főterén jöhetet

Rengetegen kíváncsiak a Rippl-Rónai Kupa hőlégballonjaira, amelyeket az első reggelen csak nagyon kevesen tudtak elcsípni. Ennek okán többen felháborodva írtak közösségi felületeiken, hogy miért nincsenek időben megosztva az időpontok és a felszállási helyszínek ami érthetetlen, ha már ekkora a hype az esemény körül.

Ugyan valóban van némi igazság a rendezvény kommunikációját ért kritikákban, de azt azért tudni kell, hogy még a versenyzők is csak 1 órával a felszállás előtt tudják meg, hogy pontosan mikor, és honnan fognak felszállni.

Valamint mivel egy bajnokságról van szó, a versenyzőknek a kijelölt felszállóhelyen nyugalomra és helyre van szükségük, hogy ballonjaikat időben felkészíthessék a felszálláshoz. Így tehát ha a rajthelyhez is indultok a következő napokban kizárólag tisztes, biztonságos távolságból, a versenyzőket nem zavarva kövessétek a helyszínen az eseményeket.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: