Betegre rugdosták a hajléktalanok - Elpusztult Sanyi, a híres kakas

2024. 05. 22., Szerda, 07:45

Betegre rugdosták a hajléktalanok - Elpusztult Sanyi, a híres kakas

A kakas több mint négy éve szökött meg a békéscsabai piacról a gazdájától, így kerülte el, hogy előbb-utóbb a bográcsban kössön ki. Mint írták, azóta a Munkácsy téren élt, a környékbeliek vigyáztak rá, etették és itatták, gyakorlatilag a város közkakasa lett belőle - idézte fel a Telex.

Sanyi azóta is békésen éldegélt, boldogan kapirgált és mindenki szerette. Néhány hete azonban valaki megrugdosta. A Békéscsaba Munkácsy tér Sanyi kakas csoport elnevezésű, már több, mint 1800 tagot számláló közösség tagjai közül többen is azt írták, az ott tanyázó részeg hajléktalanok bántották az állatot, akit később két hölgy vette gondjai alá. 

Sanyi állapotáról folyamatosan tájékoztattak a gondozói, néhány napja már lehetett sejteni, hogy a kakas élete végéhez ért. – Gyengélkedik, már fent lakik a teraszon és egy fotelban érzi jól magát. Hallgatva a madarak csicsergését, pihen. Úgy gondolom, a segitség későn érkezett, már nem tudjuk őt megmenteni. Annyit tehetünk, hogy szeretettel gondozzuk, amíg végleg meg nem pihen – idézte a Magyar Nemzet a privát csoportban közzétett bejegyzést a kakas állapotának romlásáról.

 

Sajnos nem tudták már megmenteni, Sanyi tegnap délután örökre elment. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: