2024. 05. 21., Kedd, 08:28

Szeptembertől jön az ingyenes KRESZ és egészségügyi oktatás a középiskolákban

Megjelent a Magyar Közlönyben a középiskolások jogosítványszerzéséhez szükséges elméleti tananyag, valamint a járműkezelési és -üzemeltetési ismeretek ingyenes megszervezéséhez kapcsolódó jogszabálymódosítás - írja az Index.

Középiskolások figyelem - ősztől jöhet az ingyenes jogosítvány

Középiskolások figyelem - ősztől jöhet az ingyenes jogosítvány

Mindezt a 2024/2025-ös tanévtől vezetnék be.

Szeptembertől a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ és az egészségügyi oktatás, a kormány pedig pilot jelleggel elindítja a gyakorlati oktatás ingyenes megszervezését is

Az őszi iskolai félévtől kezdődően valóban a középiskolákban is oktathatják majd a KRESZ-t, valamint a járműkezelési és- üzemeltetési ismereteket. Továbbá a középiskolák az elméleti vizsgáztatást is lebonyolíthatják, a közlekedési hatóság engedélye nélkül. 

A középiskolás járművezetőknek a középiskola állítja ki a vizsga sikeres teljesítését igazoló tanúsítványt. A sikeres vizsga után a középiskolának át kell adnia a tanuló adatait a vizsgaközpont részére, hogy az ki tudja állítani az engedélyeket. A sikeres forgalmi vizsga eléréséhez szükséges gyakorlati órákat a Magyar Honvédség is nyújthatja a honvédség és a középiskola együttműködési megállapodása alapján. 

 

Mit szóltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: