Lovas betyárok és traktorok fűszerezték az idei Tour de Hongrie kerékpárversenyt

2024. 05. 13., Hétfő, 06:42

Lovas betyárok és traktorok fűszerezték az idei Tour de Hongrie kerékpárversenyt

Vasárnap ért véget a 2024-es Tour de Hongrie országúti kerékpárverseny, mely idén is emlékezetesre sikerült. 

A 2024-es Tour de Hongrie  a sorozat történetének 45. versenye, amit 2024. május 8. és május 12. között bonyolítottak le. A többnapos verseny idén öt szakaszból állt, teljes hossza pedig 851 km, az összesített szintkülönbség 7871 méter volt. 

A verseny önmagában is egy izgalmas sportesemény, melyet a világ számos pontján közvetítenek, de az idei talán még emlékezetesebbre sikerült, mint amire számítottunk. Hidegrázós pillanat volt az a lovas vágta, melyet kapásból a verseny első szakaszában Hortobágyon szerveztek. Na ez egy olyan pillanat volt, amit sehol máshol a világon nem láthatsz, csak Magyarországon:

Végül pedig a Tour de Hongrie zárószakaszán traktorokból formáltak kerékpárt helyi gazdák - markoló volt a pedál:

 

A 2024-es Tour de Hongrie utolsó szakaszát Wout Poels nyerte. A Siófok és Pécs közötti 173 kilométer a nehéz mecseki emelkedőkkel, köztük a Bárány úttal óriási meccset hozott. A szakaszgyőzelem végül Wout Poelsé lett, Thibau Nys viszont megtartotta a vezetését összetettben és megnyerte az idei TdH-t. Legjobb magyarként Dina Márton remekül helytállt, és végül a top15-ben zárt - írja az Eurosport. 2024 eredményekért KATT IDE.

Nektek hogy tetszett a verseny?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: