2024. 05. 09., Csütörtök, 07:21

Jöhet az ezer forintos, egynapos autópálya matrica

Könnyen lehet, hogy az 5150 forint helyett csak 1000 forintot kell majd fizetniük az autósoknak az egynapos autópálya-használatért. Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága már megszavazta az indítványt.

Egy európai uniós irányelv átültetése kellett ahhoz, hogy a kormány bevezesse ezt az opciót. Eddig tíznapos volt a legkisebb időintervallumra váltható pályahasználati engedély, amelyet többen igazságtalannak tartottak. Az egynapos matrica ára 5150 forint lenne, amit sokan - jogosan - elfogadhatatlannak tartanak.

Még Ausztriában is olcsóbb lesz az egynapos autópálya matrica mint Magyarországon

Még Ausztriában is olcsóbb lesz az egynapos autópálya matrica mint Magyarországon

Hétfőn derült ki, hogy 2024. március 1-jétől 5150 forint lesz az egynapos autópálya matrica. A hazai autósok értetlenül álltak a brutális díj mellett, hiszen még Ausztriában is olcsóbb lesz jövőre a napidíj, nagyjából 3500 forint.

A Jobbik határozati javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy a díjfizetés ellenében használható gyorsforgalmi útszakaszokra megváltható napi jogosultság ára legfeljebb 1000 forint legyen a személyautóra és a motorkerékpárra vonatkozó díjkategóriákban

 

Kedden az Országgyűlés Gazdasági bizottságában a fideszes többség is támogatta a javaslatot, innentől a parlamenti többségen múlik, hogy érkezik-e az 1000 Ft-os napi matrica.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: