Június 30-tól 50 forintodba kerül, ha összetaposol egy sörösdobozt!

2024. 05. 07., Kedd, 07:28

Június 30-tól 50 forintodba kerül, ha összetaposol egy sörösdobozt!

Január 1-jétől Magyarországon is elindult a kötelező visszaváltási rendszer, melynek június 30-án jár le a türelmi időszaka.

Ez azt jelenti, hogy július 1-től már az újfajta, visszaváltható csomagolások lesznek csak a boltok polcain. Ezek visszaváltása után egységesen 50 forint jár majd, de nagyon fontos, hogy a dobozokat, palackokat és üvegeket az eredeti állapotukban kell majd az automatákba dobni. A kötelezően visszaváltási díjas, nem újrahasználható termékek után darabonként 50 forint visszaváltási díj fizetendő. A kötelezően visszaváltási díjas, újrahasználható termék darabonként fizetendő visszaváltási díját a gyártó határozza meg.

Ilyen kötelezően visszaváltási díjas terméknek számít – a tej és tejalapú italtermék kivételével – minden üveg-, fém- és műanyag palackos és dobozos, 1 deciliter és 3 liter közötti űrtartalmú italtermék csomagolása

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. már januárban 1400 ponton mintegy 1800 automatát telepített, de jelenleg még kaphatók a boltokban a jelölés nélküli üvegek, dobozok és palackok.

A nehézség annyi lesz a rendszerben, hogy most már nem összetaposva kell visszavinni például a sörösdobozokat, hanem eredeti állapotukban.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: