2024. 05. 07., Kedd, 07:18

Részegen indult Taszár felé, baleset vetett véget az autós üldözésnek

A húszas éveiben járó férfi részeg volt, ezért menekülni kezdett a rendőrjárőr elől, de nem járt sikerrel és még az autója is összetörött.

A fiatal 2023 októberében az esti órákban otthonában italozott barátjával, akivel fejenként 2-2,5 liter sört megittak. Röviddel éjfél után megbeszélték, hogy barátját szállítva Taszár irányába indulnak.

Az út során a férfi észrevette a Baté határában álló rendőrautót, és félve attól, hogy igazoltatják, hirtelen gyorsítani kezdett. Ezt észlelve a járőr utána indult, azonban a férfi a rendőri jelzések ellenére nem állt meg és előbb Kaposhomok felé kanyarodott, majd a településen áthaladva a Kaposhomokot Rákópusztával összekötő földútra menekült

A menekülés során a földútról lesodródott, majd az árkon áthaladva a szántóföldön állt meg, ahonnan továbbhaladni már nem tudott, így a rendőrjárőr intézkedés alá tudta vonni. Az elkövető és utasa a balesetben sérülést nem szenvedtek, azonban a meneküléshez használt autó elülső része összetörött.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: