2024. 05. 06., Hétfő, 13:19

2,5 méteres fémrúd csapódott a nézők közé a Richter Flórián Cirkusz egyik dunántúli előadásán

Sopronban a Richter Flórián Cirkusz egyik szombati előadáson történt a baleset, mely során egy 2,5 méteres fémoszlop a nézők közé csapódott. Ugyan az előadást félbeszakították, ám a vasárnapi műsorokat már megtartották. A balesetben egy ember súlyosan megsérült, a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

A Telex-nek egy az előadáson résztvevő néző számolt be a látottakról:

Először a cirkusz négy pontjára 2,5 méteres fémrudakat feszítettek ki, erre tették rá a védőhálót. Az utolsó artista triplaszaltót ugrott, a vele szembeni légtornász viszont nem tudta őt elkapni, lezuhant a hálóba. A cölöp ekkor elengedett és erőből a közönségbe csapódott.

Hozzátette, azt is furcsállta, hogy az előadás első részében nem volt védőháló a légtornászok alatt, akik közül ketten a szünetben még büfésként is dolgoztak. A levélírót az is meglepte, hogy mentő sem volt a helyszínen. A baleset után felhívta a mentőket, akik elmondták neki, hogy a cirkusztól már kaptak hívást, arról viszont eddig nem értesültek, hogy sérülthöz, nem pedig beteghez kell jönniük.

A cirkusz rendkívüli közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban:

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: