2024. 04. 30., Kedd, 07:14

Hétfő délután váratlanul 10 Ft-al olcsóbb lett az üzemanyag a MOL kutakon

Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát.

4 százalékkal drágább itthon az üzemanyag, mint a régiós átlag

4 százalékkal drágább itthon az üzemanyag, mint a régiós átlag

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt. A magyarországi átlagár 3,2%-kal magasabb

Már hetek óta beszél róla több kormányzati szereplő, hogy az indokoltnál magasabb régiós üzemenyagárak miatt beavatkozhatnak az árakba. Erre egyelőre nem került sor, de hétfő kora délután a mol az egész töltőállomás-hálózatán literenként 10 forinttal csökkentette üzemanyagai árát.

Mindez a nagykereskedelmi árváltozástól függetlenül történt meg, vagyis csak úgy mehetett végbe, hogy a vállalat csökkentette az árrését, tehát a saját hasznát. Bár az ágazat nem ismeri el, hogy tarifái és profitja kiemelkednének a térség átlagából, a kormányzat erre hivatkozva helyezte kilátásba azt, hogy akár ismét bevezethetik az üzemanyagárstopot is.

A piacvezető lánc lépését az összes magyarországi kút leköveti, a Holtankoljak.hu számadataiból kiindulva literenként átlagosan 637 forintos benzin- és 623 forintos gázolajár várható.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: