Impozáns közösségi térrel bővült a 19 milliárdból felújított Sió-zsilip

2024. 04. 25., Csütörtök, 06:31

Impozáns közösségi térrel bővült a 19 milliárdból felújított Sió-zsilip

Átadták a megújult Sió-zsilipet, az újjáépített Sió-zsilip közösségi térré alakított, parkosított egykori üzemi területe április 24-től nyitva áll a közönség előtt.

A beruházás április 23-i átadó ünnepségén kiemelték, hogy egy olyan helyszín jött létre, amely nemcsak az alapvető műszaki funkcióját látja el, hanem illeszkedik a városba, új élményt tud nyújtani az itt élőknek, ide érkezőknek.

Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője a balatoni vízgazdálkodás jogarának nevezte a Sió-zsilipet, amely igazságot tud tenni a sokszor ellentétes igények között. Ez a műtárgy a kulcsa a szélsőségek elleni védekezésnek is – tette hozzá, emlékeztetve arra, hogy egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárások.

Szeretjük ezt a zsilipet azért is, mert nekünk mérnököknek műszaki desszertet szolgáltat megoldásaival

Az átadóünnepségen elhangzott, hogy Siófok nemcsak egy műszaki létesítménnyel, hanem egy turisztikai látványossággal is gazdagodott.A Balaton vízlevezető rendszerét 15,5 milliárd forint uniós támogatással, 19 milliárd forintból korszerűsítették, átépült a Sió-zsilip, a Sió-csatorna, vizes élőhelyeket alakítottak ki, és közösségi tér lett a zsilip volt üzemi területe.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: