2024. 04. 23., Kedd, 09:05

Kerge időjárás: Somogyra is kiadták a figyelmeztetést

Ma még folytatódik az elmúlt napok tavasziasan változékony időjárása, sőt Somogyban zivatarokra is számítani lehet, azonban a hét vége felé napról-napra szárazabb, melegebb időre van kilátás.

Kedden a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, már délelőtt is van esély esőre, záporra. Délnyugaton néhol zivatar is kialakulhat, a szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 21 fok között alakul, de a tartósan borongós Nyugat-Dunántúlon kicsivel 10 fok alatti értékeket is mérhetnek.

A HungaroMet zivatar miatt négy vármegyékre adott ki figyelmeztetést:

Szerdán sok felhő lesz felettünk, többfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra. Többfelé erős, északnyugaton viharos lehet az északnyugatira forduló szél. Nyugaton és északnyugaton csak 6-10 fok lesz.

Csütörtökön elszórtan zápor, néhol zivatar még kialakulhat, de már többfelé süthet ki hosszabb időszakokra nap, délután 9 és 16 fok közötti maximumokra van kilátás.

Pénteken túlnyomóan napos idő ígérkezik, délután 13-18 fok várható. 

Szombaton még több napsütést és meleget kapunk. Csak néhol fordulhat elő zápor, a csúcshőmérséklet pedig már 16-22 fok között alakulhat. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: