2024. 04. 22., Hétfő, 13:54

Ezeknek az autómárkáknak tekerik vissza leggyakrabban a kilométeróráját itthon

Bár a használtautó-piac az elmúlt évek során jóval átláthatóbbá vált, a kilométer-számlálók manipulálása továbbra is világszerte elterjedt gyakorlat. A carVertical immár negyedik alkalommal végzett kutatást Magyarországon, hogy kiderítse, mely autómodellek futásteljesítményét változtatják meg leggyakrabban.

A tanulmány a carVertical felhasználói által 2022 novembere és 2023 novembere között lekért autótörténeti jelentéseket elemezte, melyből kiderült, hogy a Porsche 911 a leggyakrabban manipulált autó Magyarországon.

Szorosan követi a Porschét a sorban a Jeep Grand Cherokee (10,49%), az Audi A8 (9,82%), az Opel Vectra (9,3%) és a Mercedes-Benz CLS-Class (8,33%)

Ez a leggyakrabban sérült autómárka itthon - Kitalálod?

Ez a leggyakrabban sérült autómárka itthon - Kitalálod?

A carVertical autóipari adatszolgáltató friss tanulmánya feltárta, hogy melyik autómárkát éri a legtöbb sérülés Magyarországon. Kapaszkodjatok: a lista élén a BMW-k állnak.

A csúcskategóriás autóknál nagyobb a csalás esélye
Magyarországon a 20 leggyakoribb kilométeróra-csalás az Audi, a Volkswagen, a Mercedes- Benz és az Opel 4-4 modelljét érinti. A használt, ám jó állapotú csúcskategóriás járművek iránt nagy a piaci kereslet, ami megmagyarázza, hogy miért olyan népszerűek a csalók körében a német gyártók.

Magyarországon a 20 leggyakrabban visszatekert kilométerórájú autóból 10 csúcskategóriásnak számít

 

A magyarországi carVertical portálon ellenőrzött autók 6,07%-ánál fordult elő kilométeróra- csalás, az átlagos visszatekerési érték pedig meghaladta a 74 000 kilométert.

Az újabb autókkal könnyebb csalni

A modern járművek digitális kilométer-számlálóját sok esetben könnyebb visszatekerni, mint a régebbi műszereket, hiszen a művelet alig igényel fizikai beavatkozást

Ezeket a típusokat ritkán "tekergetik"
A legkevésbé kockázatos autó a Volkswagen Touran. Az
Audi A6 (5,34%), a Volkswagen Passat (5,35%), a Mercedes-Benz S-Class (5,42%) és a Volkswagen Touareg (6,25%) is a legritkábban manipulált járművek közé tartozik.

Neked mik a tapasztalataid?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: