2024. 04. 18., Csütörtök, 15:48

Meggondolta magát és visszavitte a talált telefont, rendőrségi ügy lett belőle

Nem nagyon tudta eldönteni mit tegyen.

A Siófoki Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a fiatal férfival szemben, aki a találást követő nyolc napon belül nem adta le a hatóságnak a mobiltelefont, hanem megtartotta. A vád szerint a férfi 2024 februárjában a siófoki Hajóállomásnál lévő parkolóban megtalálta a sértett telefonját, amit a nő nem sokkal korábban az autóból való kiszállásakor véletlenül ejtett ki és hagyott ott.

A vádlott a talált telefont nem akarta visszaadni a tulajdonosának, azt a sértett hívásai ellenére inkább kikapcsolta, majd egy informatikus ismerősét kérte meg, hogy tegye használhatóvá a készüléket.

Az ismerős azonban figyelmeztette a terheltet, hogy ebből baj lehet, ezért a vádlott meggondolta magát, viszont még mindig nem a hatósághoz vitte a mobiltelefont, hanem az otthonához közeli buszmegállóban hagyta. 

A siófoki rendőrök azonban időközben a fiatal férfit azonosították, így végül a terhelt a buszmegállóban lévő telefont újból magához vette és átadta a nyomozó hatóságnak.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben próbára bocsátásra tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: