2024. 04. 08., Hétfő, 09:44

Egzotikus állatokat hirdetett eladásra, de másra költötte az előlegeket

Egy alföldi férfi internetes hirdetéseken keresztül károsított meg négy olyan személyt, akik Magyarországon egzotikusnak számító állatokat szerettek volna vásárolni.

A vádirat szerint a férfi rendelkezett állatkerti gondozói tapasztalattal, és jártas volt a más földrészekről származó emlősök tartásában. A férfi az egzotikus állatokkal foglalkozók körében egyebek mellett arról volt ismert, hogy be tud szerezni ilyen egyedeket külföldről.

2022-ben azonban anyagi nehézségei támadtak és tisztában volt azzal, hogy nemteljesítés esetén az előlegként átutalt összegeket nem fogja visszaadni, de erről a sértetteket nem tájékoztatta.

A csalárd férfi 2022 januárjában egy kenguru beszerzéséért 84.000 forintot kért el előlegként, februárban két ormányos medvéért 200.000 forintot, márciusban ismét egy kenguruért 90.000 forintot, míg májusban két kapibaráért 115.944 forintot, de egyik esetben sem teljesített és az előlegeket sem utalta vissza

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a férfival szemben.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: