2024. 04. 03., Szerda, 15:38

Lezárják és megemelik a Kőröshegyi völgyhidat szombaton

2024. április 6-án szombaton, várhatóan 8 és 14 óra között lezárják a forgalom elől a Körőshegyi völgyhidat. Meg kell vizsgálni, hogy az elmúlt évek használata után milyen állapotban vannak az egyes pilléreknél található úgynevezett „saruk”, amelyek a hidat tartják. Ez a vizsgálat viszont csak forgalom nélkül és úgy történhet, ha a hidat megemelik. Erre kerül sor most szombaton.

A művelet néhány óráig tart majd, ennek során néhány centiméterrel megemelik a szerkezetet. Mivel 38 saru tartja a hidat és egy időben ennyi helyen nem lehet megemelni a szerkezetet, ezért szükség lesz még egy lezárásra. Erre várhatóan 2024. április 13.-án (szombaton) 8 és 14 óra között kerül sor.

Azoknál a saruknál, ahol a próbaemelés során történő vizsgálatok azt mutatják, hogy a kérdéses sarukat cserélni szükséges, akkor ezeket – a tervezést és gyártást követően -, várhatóan augusztus végén, szeptember elején ki is cserélik. Fontos megjegyezni, hogy ez egy előre tervezett vizsgálat, ettől függetlenül a híd biztonságos, jó állapotban van.

A pályazár idejére kijelölt terelőutak az alábbiak:

  • A Budapest felől érkezőknek Zamárdi csomópontban kell elhagyni a pályát és Balatonszárszónál lehet visszatérni.
  • Az országhatár felől közlekedőknek Balatonszárszó csomópontban kell elhagyni a pályát és Zamárdinál lehet visszatérni.
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: